Despre

In aceasta pagina iti voi povesti cateva lucruri despre mine si despre contactele mele cu alimentatia sanatoasa: numele meu este Matei Toader, sint nascut in 29 iulie 1963 in Municipiul Bacau, Judetul Bacau, sunt casatorit si am trei copii: Diana (n. 1988), Toader (n. 1989) si Raul Vlad (n.1993).

La baza sunt Inginer Mecanic, Specialitatea T.C.M. (Tehnologia Constructiilor de Masini), am absolvit Facultatea de Mecanica a Institutului Politehnic “Gheorghe Asachi” din Iasi in anul 1990.

In anul 2000 am inceput sa ma simt din ce in ce mai obosit, nu mai aveam un randament foarte bun, imi era greu sa ma concentrez, ceea ce asociat cu faptul ca nu mai faceam sport de mult timp (am incetat sa ma mai antrenez in sportul meu preferat, care este judo-ul, din anul 1988, ceea ce coincide cu faptul ca m-am casatorit si am avut primul copil) m-a adus in situatia de a decide ca trebuia sa fac ceva cu viata mea pentru a-mi imbunatati starea sanatatii, asa ca am inceput sa caut, sa analizez o metoda, o dieta sau o terapie care sa-mi redea vigoarea, tineretea, forta si sanatatea anterioare.

Am inceput sa practic diferite diete alimentare, sa testez pe propria mea piele fel de fel de regimuri si diete alimentare si, in cele din urma cel mai mult mi-a placut si mi s-a potrivit o dieta care spunea ca trebuie sa mananc foarte multe legume, verdeturi si fructe crude,

Cruditati - Matei Toader

Cruditati – Matei Toader

deci cruditati, iar ca proteine puteam folosi proteinele vegetale din seminte de grau, naut, linte, soia, etc. crude (deci NEFIERTE), doar puse la inmuiat in apa si lasate sa incolteasca.

Imagineaza-ti toti prietenii mei razand de mine si spunandu-mi, mai in gluma mai in serios:

Ce faci Matei, mai mananci urluiala?

In schimb, rezultatele au fost uimitoare: am inceput sa ma simt plin de energie, am slabit, desi nu acesta era scopul meu principal (toate fetele si femeile din cercul meu familial si de prieteni se interesau asiduu despre ce dieta miraculoasa am folosit de am slabit asa) si ca toate sa mearga struna am inceput din nou sa merg la sala de judo, ceea ce a fost pentru mine o mare realizare, am inceput sa ma simt mult mai tanar, cu mai mult curaj, cu foarte multa energie, cu pofta de viata si oboseala mea s-a spulberat ca prin minune.

Aici am facut o greseala destul de mare si de comuna tuturor celor care fac o dieta si se simt mai bine: am revenit la sistemul de alimentatie dintotdeauna cu mancare fiarta, prajita sau coapta.

In anul 2010, in data de 08 iulie am suferit un infarct in urma caruia am fost supus unei operatii de cateterism la Spitalul Clinic din Valensia, prilej cu care as dori sa multumesc inca o data din toata inima echipei chirurgucale si intregului personal medical al Spitalului Clinic din Valensia pentru ca practic mi-au salvat viata.

Incepand din acest moment , brusc, mi-am dat seama ca sunt, printre altele si muritor si am inceput sa caut, mi-am spus mie insumi ca acum este momentul si daca nu o fac acum, cand o sa o fac?, la pensie, sau la 80 de ani?, asa ca am inceput sa fiu interesat de sanatate, de mancarea vie (nefiarta, necoapta si neprajita), ca un stil de viata.

Deasemenea am descoperit ca fiinta umana este o imbinare dintre Spirit, Corp si Minte.

Alimentatie Sanatoasa - Matei Toader

Alimentatie Sanatoasa – Matei Toader

Iti multumesc ca ai vizitat aceasta pagina, daca vrei, lasa-mi un comentariu, parerea ta ma intereseaza cu adevarat.

 

Matei Toader

 

Coltisorul Inteleptului:

 

“In tara in care toate fiintele umane sunt si raman intotdeauna nude, acela care indrazneste totusi sa se imbrace trece drept nebun.” – Proverb stravechi indian

 

 

Pagini Relationate:

 

Produse, da clic aici

 

Contact

 

Lista de Articole

 

Blog-uri Prietene

 

Colaboreaza cu Matei

 

Dac vrei sa te asociezi cu mine, da clic aici.

Lasă un comentariu